čtvrtek 8. září 2016

Klubový projekt HST - Blok 01

Pro letošní školní rok jsem pro klub vymyslela nový projekt, kde není nic závazného a každý si šije pro sebe, svým tempem a ze svých látek.
Budeme každých 14 dní šít jeden blok do deky. Blok se bude skládat z 16 čtverců (4 x 4), rozměry si každá švadlenka zvolí sama. Jednotlivé bloky budou navrhovat  střídavě členky klubu a bude se skládat výhradně z půlených čtverců (HST). Možností poskládání je mnoho, my budeme kombinovat 3 barvy (světlá-střední-tmavá).
Každý bude šít jak se mu to hodí, nejsou žádné termíny dokončení, nemusíte šít všechny bloky a dokonce z nich nakonec nemusí být ani celá deka. Je zcela na vás, do jakého projektu ušité bloky využijete.
Na klubové schůzce se nápad líbil a během diskuse Dáša dokonce vytáhla z tašky polštářky, které jsou přesně z takového bloku ušité. Takže takto vypadá první blok, který je od Dáši:

Já jsem se rozhodla pro HST o velikosti 2,5 palce a vždy nafotím návod na sesazení do bločku.
Pro blok 01 budete potřebovat:
8 HST světlá / střední látka
8 HST tmavá / střední látka
Zde jsou HST seskládané volně k sobě
A zde je hotový blok po jejich sešití:

Existuje hodně metod, jak šít půlené čtverce (HST), zde je odkaz na video s rychlými postupy. Našla ho Katka G. a jsou zde i návrhy seskládání. Při rychlých postupech je nutné výsledné čtverce zařezávat podle čtvercového pravítka s diagonální ryskou (náhradu si můžete vyrobit z průhledné folie).


Sem budeme přidávat fotky hotových bloků. 
Mirka K.:
Ria D.:
Katka N.:
Katka G.:

Žádné komentáře:

Okomentovat